SHIMODA

2

SHIMODA

Shimoda City is located in the southern part of Izu Peninsula, Shizuoka Prefecture.
It takes about three hours by train to get to the city from Tokyo.

This seaside city boasts of nine excellent beaches where family and friends can enjoy themselves and soak up the sun and sand.

It’s a mild climate and is a recreation area for a long time.The Japanese emperor has a summer villa located in one of the beaches here.

There is an old story in this town.In the past, Japan was isolated from the world. However, in the 19th century the United States Navy came to Shimoda. Thus, Japan was opened to the world.

Kawazu is a wonderful town near Shimoda. Here you can witness the early blooming of the cherry blossoms.Take a memorable walk along the river and enjoy the beautiful scenery of Japan.

 We can make tailor made plans according to your preference and budget. Tell us what you want.

Travel Plan Tips

SHIMODA EXPLORING

9:00Tokyo stn–<Odoriko105>-12:00Shimoda stn–Accommodation (luggage deposit)

13:00Shimoda stn(Lunch 60mins)–<14mins>-13:14Shimoda History Museum(40mins) –<2mins>-13:56 Ryosenji/RyosenjiTreasure Museum(30mins)–<2mins>-14:15 MoBS Kurofune Museum(30 mins)–<2mins>-14:46 Perry Road(Strolling 60mins)–<1 min>-16:01Chorakuji Temple(20 mins)–<12mins>-16:33 Shimoda stn

SHIMODA PARK AND SEASIDE WALKING

Accommodation–10:00Monument to Perry’s Landing–<5mins>-10:05 Monument of Japan’s Opening–<6 mins>-10:11 Shimoda castle tenshudairuins(5 mins)–<6 mins>-10:22 Cha Ke Saki observatory(5 mins)–<19 mins>-10:36 Wakanoura Promenade–<4 mins>-10:40 Shimada guard houseruins(5 mins)–<2 mins>-10:47 Murakami Gassho Style HouseFolk Crafts Museum(15 mins)–<10 mins>-11:12 Perry Road(Strolling & Lunch)-Accommodation

KOZU ISLAND2 DAYS PLAN

DAY 1

Accommodation–9:30 Shimoda Ferry Port–<2.5hours>-11:50 KozuIsland Ferry Port–Accommodation(luggage deposit)–12:30 Lunch–13:30 Rental Bike Station(rent a bike)–<15mins>-13:45 Nagahama observation deck(5mins)–<5mins>–14:10Meishi observation park(10mins) –<5mins>–14:25Buttoshi Rock(5mins)–<10mins>–14:30Akasaki Promenade(30mins)–<15mins>–15:15Kozu RecreationCenter(90mins)–<10mins>–16:55Rental Bike Station (return a bike)–Accommodation

DAY 2

Accommodation–7:30 Sekisho Shoten(Buy lunch box)–<30mins>-8:00Kuroshima trailhead–(Trekking5 hours)-13:30 Shiroshima trailhead–<15mins>–13:45Accommodation–<20mins>-14:10Kozu Island Ferry Port–<2.5hours>-16:30Shimoda Ferry Port

*Departure time changes depends on trekking course.

KAWAZU EXPLORING

8:56Shimoda stn–<13mins>-9:09Kawazu stn–<8mins>-9:17 Seisokuji Temple(30mins)–<20mins>-10:07 Hosen-no-Ashiyu Footbath(10mins)–<6mins>-10:23 Mine Onsen Hot Springs(10mins)–<6mins>-10:23Mine Hot Spring Fountain PublicPark(30mins)–<15mins>-11:13 Nehan-do(20mins)–<6 mins>-11:42Kamimine Bus Stop–<16mins>-11:58 Oo-daru iriguchi Bus Stop–<7mins>-12:05Oo-daru Falls (10mins)–<10mins>-12:25Deai-daru Falls(5 mins)–<3 mins>-12:33 Nana-daruKanko Center(Lunch 40 mins)–<5 mins>-13:18 Kani-daru Falls(5 mins)–<5 mins>-13:28 Shokei-daru Falls(10 mins)–<5 mins>-13:46 Hebi-daru Falls(5 mins)–<3 mins>-13:53 Ebi-daru Falls(5 mins)–<10 mins>-14:08 Kama-daru Falls(15 mins)–<5 mins>-14:28 Sarutafuchi(10 mins)–<10 mins>-14:52 Mizutare Bus Stop–<40 mins>-15:32 Kawazustn

SUZAKI PROMENADEWALKING PLAN

            A. Plan (Bring a Lunch Box)

Accomodation–10:10 Shimoda Bus Stop–<13 mins>-10:23 Suzaki Kaigan Bus Stop–<15 mins>-10:38 Suzakiebisu Island(30mins)–<15mins>-11:02Suzaki Kaigan–<3mins>-11:05Koshin-do(15mins)–<5mins>-11:30Suzaki promenade–<50mins>-12:20Hosoma no dan(Lunch30mins)–<45mins>-13:35Tumekizaki(20mins)/14:00Tumekizaki Bus Stop–<18mins>-14:18MichinoekiKaikoku Shimoda Minato(25mins)/14:45MichinoekiKaikoku Shimoda MinatoBus Stop-<3>-14:48Shimoda Bus Stop

            B. Plan (Lunch at Michinoeki Kaikoku Shimoda Minato)

Accomodation–8:25 Shimoda Bus Stop–<13 mins>-8:38 Suzaki KaiganBus Stop –<15 mins>-8:53 Suzakiebisu Island(30mins)–<15mins>-9:38 Suzaki Kaigan–<3mins>-9:41 Koshin-do(15mins)–<5mins>-10:01 Suzaki promenade–<50mins>-10:51 Hosoma no dan–<45mins>-11:36 Tumekizaki(30mins)/12:10 Tumekizaki Bus Stop–<18mins>-12:28 MichinoekiKaikoku Shimoda Minato(Lunch)/13:50 Michinoeki Kaikoku Shimoda MinatoBus Stop–<3mins>-13:53 Shimoda Bus Stop

RENDAIJI EXPLORINGExpect Wednesday

Accomodation–10:30Shimoda Ropeway Sanroku stn–<4mins>-10:34Nesgatayama stn(30mins)/11:09Nesugatayama stn–<4mins>-11:13Shimoda Ropeway Sanroku stn(Lunch)–12:00Shimoda Bus Stop–<18mins>-12:18Aitama Bus Stop–<14mins>-12:32Uehara Museum(60mins)–<14mins>-13:55Aitama Bus Stop–<11mins>-14:07Inouzawa Elementary School Bus Stop–<10mins>-14:17Kodaiji Temple(10mins)–<5>-14:32Shoin dori Foot Bath(10mins)–<1min>-14:43Yoshida Shoin Guukisho(20mins)–<4mins>-15:03Tenjin jinja Templa(10mins)–<15mins>-15:28Kanaya Ryokan Sennin(Onsen 60)–<4mins>-16:41Rendaiji stn–<3mins>-16:44Shimoda stn–Accommodation

DOGASHIMA EXPLORING

9:30Shimoda Bus Stop–<58mins>-10:20Matsuzaki Bus Stop–<10mins>-10:30Meijishoka nakazetei-<1min>-10:31Tokiwa Ohashi–<2mins>-10:33Kondoheisaburo

shoka–<2mins>-10:35Jokanji Temple & Chohachi Museum(40mins)–<2mins>-11:17Izubuntei(20mins)–<13mins>-11:50Matsuzaki Bus Stop–<8mins>-11:58Dogashima Bus Stop(Lunch 60 mins)–13:10Dogashima Cruising: Cave excursion(20mins)/13:50Dogashima Cruisingport (West Izu promenade: Dogashima Hiking 30mins)-14:30Dogashima Bus Stop–<58mins>-15:38Shimoda Bus Stop

 

<iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d176596.99331044866!2d138.76114467186744!3d34.66953685410356!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x6019e2f50ca17c2b%3A0x4912e3140f0805e0!2z6Z2Z5bKh55yM5LiL55Sw5biC!5e0!3m2!1sja!2sjp!4v1558941189596!5m2!1sja!2sjp” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen></iframe>